9 noiembrie 2017

Baza - Splina

     Atunci cand vorbim de centrul baza, ne referim la adrenalina, la un rezervor de energie. Este un motor!
Atunci cand vorbim de centrul splina, vorbim de supravietuire, de intuitie!

     Cand unul sau mai multe canale unesc aceste doua centre, rezervorul de adrenalina infuzeaza splina. Pentru astfel de persoane efortul fizic (sportul) este o piese foarte importanta in viata lor. De ce?
Splina inseamna sistemul imunitar. Sistemul imunitar circula prin corp cu ajutorul limfei. Daca pentru sange exista o pompa (inima) ce il misca regulat, pentru limfa acest lucru nu este posibil. Limfa se misca cu ajutorul efortului fizic. Splina te tine in sanatate, atata timp cat acest corp de "vanator" se misca. 

     O parte din tine poate se va opune cu desavarsire, considerand acest aspect o prostie, dar splinei ii place sa depaseasca anumite limite pentru a "rasufla" in veselia supravietuirii. De aceea multi practicanti ai sporturilor extreme au centrul splinei definit. Incercati sa faceti efort putin peste limita pe care o consideranti acceptabila si o sa vedeti ca epuizarea ce apare va va aduce o satisfactie unica si o stare benefica intregului corp. 

     Cum va dati seama ca este prezenta adrenalina si puteti sa va miscati? De obicei dati nervos din picior pe sub masa cand sunteti pe scaun, acesta este un simplu gest de a repera umplerea rezervorul corpului vostru cu adrenalina.