25 octombrie 2017

Autoritatea


      In Human Design sunt 7 tipuri de autoritati. Atunci cand simti ca povestea mentala te duce catre zone moi, acolo unde puterea ta este mica sau chiar absenta (centrii deschisi), recapatarea fortei se face prin a te intoarce la autoritatea ta interioara.

   Cateva exemple de intrebari:
Emotional: Cum ma simt cu privire la acest subiect? Am balanta inclinata mai mult spre NU sau spre DA? Simt ca mai trebuie sa astept pentru un raspuns? (claritate in timp)
Sacral: Sunt valabil/a energetic? Am energie prezenta pentru asa ceva? (in prezent)
Splenic: Sunt in siguranta? Este sanatos pentru mine sau nu sa accept aceasta invitatie? (in prezent)
Ego: Este corect pentru mine sa fac/sa-mi iau acest angajament, sa fac aceasta promisiune?
G: Am in acest moment (sau situatie) invitatia sa merg in directia corecta? (deschidere sau nu)
Mental: Vrea aceasta persoana sa ma asculte cu adevarat? Ma simt relaxat/a sau nu in acest mediu?
Lunar: Acum ca a trecut timpul (saptamani/luni) si am trecut prin atatea variante de raspuns, ce perspectiva am asupra...? (claritate vine dupa unu sau mai multe cicluri lunare - de 28/29 de zile; sunt in imprejurimile potrivite?)

      Atunci cand intampinam dificultati in viata, sau cand ne lasam purtati in “bataia vantului”, este bine de stiut ca exista o busola care te aduce mereu inapoi acasa. Si da, este atat de simplu! Ce este complicat nu apartine structurii tale. Ia gandeste-te, daca ai construi ceva care sa te ajute tehnologic in viata ta de zi cu zi, ce ai face: o retea foarte complicata de butoane si scheme? Sau un singur buton mare pe care sa apesi?
Am putea spune ca exista in lume 7 tipuri de combustibil. Conteaza sa stim ca daca in loc de “benzina” punem “motorina”, masina nu va mai functiona! 

Exemplu:
     Avem un projector splenic care este rugat sa ajute la un proiect in firma. Corpul lui (splina-autoritatea) ii sopteste “NU (nu este sanatos pentru tine)”. Dar, deoarece a fost educat/conditionat sa ajute si sa satisfaca mereu nevoile altora, si pentru ca doreste sa fie vazut si sa nu isi piarda prietenii, projectorul nostru spune DA!
    Ce se intampla in acest caz? Projectorul a decis sa lucreze din centrii deschisi, a pus “motorina” in loc de “benzina” si ghici ce? Se mira ca brusc s-a imbolnavit...

    Daca spune NU, asa cum autoritatea i-a soptit, splina il asigura ca va fi sanatos cu aceasta alegere (chiar daca este ilogica pentru minte), ca va avea prieteni adevarati in jurul sau (chiar daca mai putini) care il respecta si il “vad” (projector) cu adevarat!

    Pe scurt: autoritatea taie, triaza din calea ta tot ceea ce nu este potrivit “de digerat” pentru tine!